Διαθέτουν e-mail και αλλάζουν... status, εν αγνοία τους.



Πόσοι απο εσάς, που "σερφάρετε" στο Διαδίκτυο, δεν έχετε αναρτήσει φωτογραφίες του παιδιού σας στο Facebook; Μήπως αρκετοί έχετε συμμετάσχει και σε ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς-καλλιστεία για το ομορφότερο μωρό ή έχετε στείλει ένα... παιχνιδιάρικο ενσαταντανέ του μεσω e-mail σε περιοδικο για μαμάδες και παιδιά; 

Τα μωρά μας πλέον διαθέτουν ψηφιακό προφίλ, και αυτο αποδεικνύεται και από σχετική έρευνα....

Σε σύνολο 2.200 μαμάδων ανά τον κόσμο, διαπιστώθηκε ότι το 23% απο εκείνες φτιάχνουν ηλεκτρονικό προφίλ των παιδιών τους, πριν καν γεννηθούν, αφού ανεβάζουν φωτογραφίες του υπερηχογραφήματος στο Internet.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μάλιστα, το φαινόμενο έχει λάβει διαστάσεις έξαρσης, καθως το 92% των μητέρων ανεβάζουν φωτογραφίες των μωρών τους έως την ηλικία των δύο ετών.

Τα μωρά, εξάλλου, έχουν την τιμητική τους ιδιαιτέρως στο facebook, όπου τις περισσότερες φορές φιγουράρουν στη φωτογραφία-προφίλ του μπαμπά ή της μαμάς, ενω στα άλμπουμ μονοπωλούν τη... χωρητικότητα.

Εξετάζοντας επιστημονικά το σύγχρονο αυτό φαινόμενο, οι ειδικοί ζητούν από τους γονείς να είναι πιο επιφυλακτικοί και να μην ανεβάζουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του μωρού τους, που είναι δύσκολο λόγω ηλικίας και μη ανεπτυγμένης κριτικής σκέψης να αντιδράσει.